Monday, 23 March 2015

Батончыкі з арахісавага масла

Усім прывет! Я тут крыху адышла ад свайго абяцання гатаваць нешта новенькае кожны дзень - так склалася, што амаль тры тыдні карміла сям'ю стравамі па старых правераных рэцэптах. Але вось я і веганскі кулінарны блог зноў разам з вамі :)

Сёння ў нас у гасцях батончыкі з арахісавага масла. Шчыра кажучы, гэта першы рэцэпт стравы пад назвай "батончыкі", які трапіўся мне на вочы. Ніколі не чула, каб хтосці рабіў батончыкі. Батоны - ну няхай сабе, з крамы насілі, біточкі (самае падобнае па гучанні) хаця б у меню санаторыяў можна было пабачыць, а вось батончыкі.. Можа, вы рабілі батончыкі? Калі так. то раскажыце, якія :)

Так вось, батончыкі з арахісавага масла, якія па форме не такія ўжо і батончыкі. Я б іх хутчэй абазвала пірожнымі, хаця і на пірожныя яны не падобныя :)


Спатрэбіцца:

1 шклянка нізкатлушчавых крэкераў з мукі грубага памолу
1/4 шклянкі дробна пакрышаных грэцкіх арэхаў
1/2 шклянкі какосавай стружкі 
1/3 шклянкі арахісавага масла
1/4 замяняльніка малака
1 шклянка стружкі з шакалада
і яшчэ 5 сталовых лыжак замяняльніка малака



Крэкеры драбім у куханным камбайне. У асобнай місцы змешваем грэцкія арэхі, какосавую стружку, арахісавае масла і дадаем у крэкеры.

Павольна дадаем замяняльнік малака і вымешваем "цеста", пакуль інгрыдыенты не пачнуць зліпацца. Замяняльніка малака можа спатрэбіцца больш, чым 1/4 шклянкі.



Раскладваем "цеста" у форму роўным слоем.

У рондлі на павольным агні раставліваем шакалад і 5 сталовых лыжак замяняльніка малака да аднароднай кансістэнцыі.

Намазваем растоплены шакалад на "цеста" і прыбіраем форму ў лядоўню на 1 гадзіну. Дастаем, рэжам на квадратныя кавалачкі і частуемся :)



Гэты ласунак зрабіць вельмі проста не гледзячы на незвыклае для нашых шырот арахісавае масла, таму што яго таксама лёгка можна зрабіць самім - вось рэцэпт (я ўжо неяк давала гэтую спасылку - сама некалькі разоў рабіла адзін у адзін, як напісана - усё атрымалася, і нават не трэба таго супер-моцнага блэндэра, звычайны braun таксама добра спраўляецца, думаю што і іншым блэндэрам такая задача будзе пад сілу).

Не ведаю, ці водзяцца ў нашых шыротак нізкажыравыя крэкеры з мукі грубага памола, але падаецца, што калі і можна знайсці, то як іголку ў сене. Таму я пайшла лянівым шляхам і ўзяла мульцізернавыя хлебцы - такія, у форме тых жа крэкераў, у нас прадаюцца амаль паўсюль.

Малако па традыцыі замяніла соевым парашковым, шакалад узяла без цукру  - "Спартак" цяпер робіць шакалад для дыябетыкаў на ізамальце замест цукру, так і называецца "дыябетычны".

Я перажывала, ці атрымаецца патрэбная структура, ці не будзе таяць/ламацца, але ўсё выйшла як трэба :)


Атрымаўся шакаладна-арэхавы смашлёнік - слопалі і не заўважылі :) Аўтарка кнігі рэцэптаў просіць не гатаваць яго вельмі часта, бо гэта вельмі класны святочны ласунак. Не ведаю, як гэта пракаментаваць, але бадай што пагаджуся - робіцца адносна проста, але калі рабіць кожны тыдзень, то можа надакучыць (як і любая іншая страва).

Яшчэ гэты ласунак - прыўкрасны аб'ект для гульні "адгадай, з чаго гэта прыгатавана", якую я люблю і практыкую, бо досыць лёгка адгадваюцца ўсё інгрыдыенты за выключэннем хіба што крэкераў/хлебцаў. Праверана на свёкрах і дзеверы :)


No comments:

Post a Comment