Ілюструю на прыкладзе малодшай сястры :) Да нядаўняга часу Янон брокалі на дух не перанасіла, стала ўжываць можа з год таму, калі ў меню з'явіўся адзін соўс - з ім яна не толькі стала есці брокалі, а яшчэ і прасіла ледзьве не двайную дабаўку.
Калі я зрабіла гэты салат і частка засталася "на заўтра", то на наступны дзень зранку я атрымала ад Янон серыю смс. Цытую даслоўна з захаваннем арфаграфіі:
"Салат проста ФАНТАСТЫКА!"
"Я люблю брокалі!"
"Я выскокваю cса штанішак ад захаплення!" і апошняя, мая любімая :)
"Ты БАГІНЯ, дарагая"
Спатрэбіцца:
1 качан свежай брокалі
1/2 шклянкі сушаных журавінаў
1/4 шклянкі дробна пакрышанай чырвонай цыбулі
1/2 шклянкі дробна пакрышаных грэцкіх арэхаў
Для запраўкі:
2 сталовыя лыжкі сіропа агавы
3 сталовыя лыжкі рысавага воцату
3/4 шклянкі маянэза
марская соль па смаку
У асобнай місцы змешваем інгрыдыенты для запраўкі. Паліваем салат запраўкай, перамешваем і падаем на стол. Калі час дазваляе, можна паставіць у лядоўню гадзіны на дзьве.
Усё канешне проста, але зрабіць усё-усё дакладна па рэцэпце і нічога не памяняць у мяне нават тут не атрымалася :) Замест сіропа агавы выкарыстала мёд, і маянэзам у мяне быў постны маянэз з крамы, калі па рэцэпце паложана зрабіць самой на базе тофу. Рэцэпт пададзены ў гэтай жа кнізе, але я да яго яшчэ не дайшла. Ну і набыты пачак постнага маянэзу таксама ж трэба ўжыць :)
І яшчэ, калі рысавага воцату няма, а ёсць які бальзамічны, то думаю, што смела можна ўжываць яго.
Такая вось гісторыя пра салат з сырой брокалі. Цікава было б пачаставаць такім салатам таго, хто звычайную вараную/тушаную брокалі не надта паважае, і праверыць эффект. Дабраахвотнікі ёсць? Магу прапанаваць смашлёнік за смеласць :)
Пакуль не прачытала, што сок агавы можна замяніць мёдам, не наважвалася ўзяць салат на зацемку :)
ReplyDelete:) Калі падумаць, то большасць прадуктаў можна чым-небудзь ды замяніць :)
DeleteТолькі трэба бдзіць колькасць мёду - можа спатрэбіцца меней, калі ён вельмі салодкі.