Спатрэбіцца:
2 шклянкі цэльназернавой мукі (ці 1 шклянка цэльназернавой + 1 шклянка мукі вышэйшага гатунку)
1 чайная лыжка разрыхліцеля
1 чайная лыжка соды
1 чайная лыжка карыцы
пюрэ з двух спелых бананаў
1 шлянка замяняльніка малака
1/2 шклянкі цукра
1/4 шклянкі грэцкіх арэхаў
Працэс:
Люблю мафіны за тое, што так проста замешваецца цеста.
Усе сухія інгрыдыенты (акрамя арэхаў і цукра) змешваюцца у адной місцы.
З бананаў трэба зрабіць пюрэ (можна размяць відэльцам, я ж зрабіла гэта ў блэндэры, потым дадаць да іх замяняльнік малака і цукар. Паколькі міндальнага малака на выпечку не напасешся, а соевага загадзя не зрабіла, гэтым разам выкарыстала распушчальнае соевае малако - праверана шмат разоў, на якасць выпечкі такая замена не ўплывае.
З цукрам будзе крыху складаней. У кнізе ўвогуле пішуць, што выкарыстоўваецца замяняльнік цукра - Sucanat. Гугл падказвае, што гэта гандлёвая марка трысняговага цукру. Я ж прапаноўваю замяняць цукр больш радыкальна - на стэвіазід, якога спатрэбілася ўсяго 1/4 чайнай лыжкі (гэта экстракт супер-салодкай расліны стэвіі- пра яго трэба пісаць асобна і больш падрабязна). Варыянты мёд/кляновы сіроп/сіроп агавы і той жа самы карычневы цукар, калі хто не мае нічога супраць, таксама можна браць.
Потым змяшваюцца сухія і мокрыя інгрыдыенты, дадаюцца арэхі і цеста раскладваецца па формачкам.
Для мафінаў можна зрабіць пасыпку з 1/4 шклянкі аўсянкі, 1/2 сталовай лыжкі карыцы і 6 лыжак цукру. З такой колькасці інгрыдыентаў атрымліваецца занадта шмат пасыпкі, можна браць у два разы менш.
У пасыпку цукру я ўсё ж дадала - стэвіазід, на жаль, не плавіцца ў духоўцы)
Выпякала 20 хвілін пры тэмпературы 190 градусаў і атрымалася вось так:
На мой погляд, ідэя з пасыпкай не самая лепшая - хаця б таму, што я дадала ў яе замала цукру і вынік мала нагадвае тое, што павінна было атрымацца. Карацей, наступны раз буду рабіць без пасыпкі :))
P.S. А вы ведалі, што ёсць два тыпа мафінаў - амерыканскія, якія робяцца з дадаткам разрыхліцеля, і англійскія, на дражджавым цесце. Во як! Чаго толькі на вікіпедыі не вычытаеш :)
Ох, спакушальніца! Трэба будзе неяк паспрабаваць зрабіць. Пераадолець зімовую ляноту :)
ReplyDeleteПаспрабуй! Якраз другі дзень такое сонца, што пра зіму можна пачаць забываць :)
Delete