Tuesday, 17 February 2015

Аладкі "Панана"

Я калі нядзелю пісала план рэцэптаў-допісаў на будучы тыдзень, насупраць аўторка напісала "аўсянка", а ўчора ўвечары, калі дастала кнігу, каб паставіць закладку, і пабачыла на суседняй старонцы рэцэпт аладак, то зразумела, што трэба карэктаваць план - ужо ж масленіца!



Так што ў нас ужо сёння былі бліны-аладкі, а ў вас, спадзяюся, яшчэ да выходных знойдзецца час напячы любімых бліноў ці аладак па новым рэцэпце :)

Спатрэбіцца:

2 шклянкі цэльназернавой мукі
1 чайная лыжка соды
1 чайная лыжка разрыхліцеля
1/2 чайнай лыжкі марской солі
1 чайная лыжка карыцы
пюрэ з аднаго банана
1 шклянка вады
1 шклянка замяняльніка малака
замяняльнік двух яек (2 сталовыя лыжкі льняной мукі + 6 сталовых лыжак вады)
2 сталовыя лыжкі кленовага сіропа


Інгрыдыенты падазрона нагадваюць учорашнія мафіны, але гэта будуць не яны :))

Тым не менш працэс замеса цеста такі ж просты. Спачатку трэба ў асобнай місцы змяшаць муку, соду, разрыхляльнік, марскую соль і карыцу. 

З банана робіцца пюрэ, якое змешваецца з вадой, замяняльнікам малака і замяняльнікам яек. Льняную муку я разважу вадой крыху загадзя, каб на той момант, калі сумесь трэба дадаваць да іншых складнікаў, сумесь ужо крыху загусцела. Туды ж дадаецца кленовы сіроп. Я сумленна дастала апошнія кроплі сіропа, але не здолела адкруціць крышку! Напэўна мала кашы ела :)) Таму ў цеста замест кленовага сіропа пайшлі 2 сталовыя лыжкі мёду. 


Засталося толькі змяшаць сухое з мокрым, ды так, каб не засталося камочкаў. Я думала, што можа спатрэбіцца дапамога кухоннага камбайна, але ўсё абышлося :) Цеста павінна атрымацца як густая смятана.


Далей застаецца толькі прагрэць патэльню і насмажыць аладак - наліць цеста на патэльню, дачакацца, пакуль пойдуць бурбалкі, перавярнуць і абсмажыць яшчэ крыху з другога боку. Я смажыла на керамічнай патэльні без алея, чаго і вам рэкамендую.

Аладкі атрымліваюцца карычневымі, але гэта не таму што яны падгараюць, а таму што такі колер дае цэльназернавая мука :)

Аўтар рэкамендуе рабіць аладкі невялікага памеру, каб лепей пераварочваліся, то бок гэта недзе па 4-5 штук на дыяметр стандартнай патэльні. 

Падаваць, пішуць, пажадана са свежымі ці кансераванымі фруктамі, яблычным пюрэ ці сіропам. 

Гэта было не зусім цуда, а вынік запаслівасці і летніх нарыхтовачных прац - на паліцы з закаткамі знайшоўся слоік яблычнага пюрэ! І не прастога, а са стэвіазідам замест прывычнага цукру. 


Атрымліваюцца пышныя, мяккія аладкі - такія, якімі аладкі мусяць быць. Паспрабуйце - упэўнена, што спадабаецца. І смачна, і карысна, і без шкоды для фігуры :)

"Panana" pancakes

On Sunday when I was writing a plan of recipes and blog posts for the upcoming week I decided that it will be porridge on Tuesday. But when I took the book yesterday in order to place a bookmark and saw a recipe of pancakes on the next page than I decided that it was necessary to change the plan - Pancake week has already started!

So we had pancakes for breakfast today and I hope that you'll have time to bake your favorite pancakes or try a new recipe even before the weekend :)

You'll need:

2 cups of whole-wheat flower
1 teaspoon of soda
1 teaspoon of baking powder
1/2 teaspoon of sea salt
1 teaspoon of cinnamon
1 mashed banana
1 cup of water
1 cup of milk replacement
replacement for 2 eggs (2 tablespoon of flax meal + 6 tablespoon of water)
2 tablespoon of maple syrup

Ingredients look like they are for yesterday's muffins, bur it won't be them :))

However the process of making batter is quite as much simple. At first you need t mix flower, soda, baking powder, sea salt and cinnamon in a bowl.

Then you need to mash the banana and add water, milk replacement and replacement for eggs to it. I add water to flax meal a little beforehand so that the mixture could become thick. Maple syrup is to be added there too. I honestly tried to add to the batter the rest of the syrup I had, but I failed to open the bottle. Maybe I have eaten not enough porridge :)) So I added 2 tablespoon of honey.

Now you need to mix contents of the two bowls so that there are no balls. I thought that I would need a food processor to help me, but I managed myself :) The batter should be thin enough.

Then you only need to warm a frying pan and to bake the pancakes. Be careful to turn the pancakes when you see bubbles on them. I baked them on a ceramic pan without any oil and I recommend you to do it the same way.

Pancakes turn out brown but it not because they are burned, it is just because of the whole-wheat flour :)

The author recommends to make pancakes rather small so as it is easy to turn them, so it may be approximately 4-5 pancakes for a standard frying pan.
It is recommended to serve pancakes with fresh or canned fruit, apple sauce or syrup.

It was not a wonder, but the result of providence and summer conservation works – I found a jar of apple sauce on a shelf with self-made jams! And it turned out to be not an ordinary apple sauce, but made with stevioside instead of sugar.

Pancakes turn out very soft – just as pancakes have to be :) I assure you that you'll like them. They are tasty, useful and what is no less important they cause no damage to the figure :)

No comments:

Post a Comment