Friday, 20 February 2015

Тайскія ролы / Thai wraps

Месяц таму мне давялося ўдзельнічаць у здымках адной тв-перадачы, гэта былі чатыры дні здымкаў нон-стоп у месцы, дзе немагчыма было арганізаваць прыстойны абед - ні кухні/мікрахвалёўкі, ні ніякага кафэ/сталоўкі ў зоне дасяжнасці. Адзінае, чым я прыдумала ратаваць сябе і мужа ад голада, былі ролы-бурыта - рабіла міску сытнага салата і заварочвала порцыю ў лаваш (а да гэтага такіх ролаў не тое што не гатавала - нават не каштавала). Не першае-другое-кампот, але неяк пратрымаліся.

Так вось, да чаго вяду - калі б я тады ўжо ведала рэцэпт гэтых тайскіх ролаў, пра які зараз буду пісаць, то я б іх рабіла і брала з сабой кожны з тых чатырох здымачных дзён. Яны проста неверагодна смачныя! Я сёння зрабіла палову порцыі, усяго дзьве штукі і вельмі пра тое пашкадавала, таму што першы рол я з'ела яшчэ да таго, як скруціла другі.


Спатрэбіцца (на 4 порцыі):

350 г тофу
1/3 шклянкі арахісавага масла
4 сталовыя лыжкі соевага соуса
1 сталовая лыжка сока лайма
1/8 чайнай лыжкі часнычнага парашку
1/8 чайнай лыжкі кайенскага перца
1/4 шклянкі дробна пакрышанага балгарскага перца
1/4 шклянкі дробна пакрышынай чырвонай цыбулі
1/2 шклянкі натаркаванай морквы
1 дробна пакрышаны сцебель сельдрэя
1/4 шклянкі пакрышанай кінзы
1/4 чайнай лыжкі молатага імберца
4 цэльназернавыя тарцільі/альбо 8 кавалкаў цэльназернавога хлеба/альбо 4 піты
4 лісціка салата-латука


Усе вельмі проста. Трэба зліць вадкасць з тофу і раскрышыць яго відэльцам. Потым дадаць арахісавае масла, соевы соус, сок лайма, часнычны парашок, кайенскі перац і балгарскі перац, цыбулю, моркву, сельдэрэй, кінзу і молаты імберац. 

Потым трэба ўзяць тарцілью, пакласці на яе лісцік салата-латука (я ўзяла звычайны ліставы салат), выкласці начынне і завярнуць як бурыта.



Мае прыгоды пачаліся з арахісавага масла. Я калі толькі збіралася з думкамі рабіць гэты блог, то прагартала ўсю кнігу на прадмет незвыклых інгрыдыентаў, якіх у нашых крамах можа не быць. Напісала спіс асабліва спецыфічных, якіх можа нават не прыдумаю, чым замяніць, і зрабіла замову на айхербе. У гэты спіс трапіла і арахісавае масла, якое я ўсяго толькі нядаўна ўпершыню пакаштавала.

Карацей, пасылка з маслам прыйшла два тыдні таму, а сёння як рабіць ролы, дык таго масла засталася чайная лыжка. Катастрофа, але не зусім :) У мяне быў заныканы рэцэпт, як зрабіць дамашняе арахісавае масла, і паўкіло падсмажанага арахіса. Я перажывала, што блэндэр можа не справіцца, але дарма і аказалася, што ўсё ну вельмі проста - самым складаным было пачысціць арахіс ад шалупіння. 


У гэтым масле з інгрыдыентаў толькі арахіс, сталовая лыжка вады і капля сланечнікавага алею. Наступным разам збіраюся паэксперыментаваць і дадаць чаго салодкага - мо мёду, альбо якога сіропа. Масла атрымліваецца класным, але крыху прэснаватым.

Карацей, у Тайландзе я яшчэ не была, і мне зусім не важна, ці маюць гэтыя ролы нейкае дачыненне да Тайланда, бо іх смак варты таго, каб пашукаць у Менску папараць кветку тофу і самому зрабіць арахісавае масла. Я дык ужо гатовая ехаць дабываць яшчэ тофу :))

Thai wraps


A month ago I had to spend 4 days on television and it was a non-stop filming at a place without any food facilities - no kitchen, no microwave oven, no cafe, no canteen. The only thing I could do to save me and my husband from starving were rolls and burritos - I made a bowl of salad and wraped it in tortilla (and I have never eaten burritos in my life before it).

So, what is it all about? If I only knew then the recipe of wraps I'm going to tell you now, than I would make them each of that days. They are incredibly yummy! Today I made only two wraps and now I regret about it because I've eaten the first wrap even before I made the second one.

You'll need (for 4 wraps:

350 г tofu
1/3 cup of peanut spread
4 table spoon of sou sauce
1 table spoon of lime juice
1/8 tea spoon of garlic powder
1/8 tea spoon of cayenne pepper
1/4 cup of bell pepper chopped
1/4 cup of red onion chopped
1/2 cup grated carrot
1 stalk chopped celery
1/4 cup cilantro chopped
1/4 teaspoon ginger powder
4 whole-wheat tortilla/or 8 slices of whole-wheat bread/or 4 pitas
4 leaves of lettuce salad

Everything is simple. You only need to crumb tofu and add peanut spread, soy sauce, lime juice, garlic powder, cayenne and bell pepper, onion, carrot, celery, cilantro and ginger powder to it. 

Then you put leaves of salad and the filling on tortillas and wrap them as burritos. 

My adventures started from peanut spread. When I only thought of creating this blog I looked though all the book in order to make a list of strange ingredients. I made an order on iherb.com for some ingredients which I consider irreplaceable and peanut spread (which I tasted only once) was on that list. 

So, I received a parcel two weeks ago and today only a teaspoon of that spread was left. And I needed a lot more of it for the wraps. However, some time ago I found instructions of how to make peanut spread at home and bought half of kilo of peanuts. Just in case :) I worried that my kitchen processor could fail, but it everything turned out perfectly all right and very easy - the most difficult thing about it was to peel the nuts. 

So, I have never been to Thai and I don't care if this wraps have any relation to Thai, but their taste  is definitely worth looking for tofu in Minsk and making home-made peanut spread. And I even ready to go for another portion of tofu right now :))

No comments:

Post a Comment