Спатрэбіцца:
2 цыбуліны пакрышаныя кубікамі
3 вялікія морквы, дробна пакрышаныя
3 палкі сельдэрэя, дробная пакрышаныя
4 шклянкі булёна з агародніны
2 шклянкі свежых грыбоў, парэзаных скрылькамі
2 шлянкі бульбы, парэзанай кубікамі
400 г квашанай капусты
2 сталовыя лыжкі белага воцата
2 чайныя лыжкі сушанага кропу
1 сталовая лыжка цукру/цукразамяняльніка
1/4 чайнай лыжкі чорнага перцу
марская соль па смаку
Гэта інгрыдынтаў шмат, але суп не страшны і гатуецца нават больш, чым проста.
У вялікі рондаль кладзем цыбулю, моркву і сельдэрэй. Дадаем паўшклянкі булёна і варым, пакуль цыбуля не стане празрыстай.
Дадаем усе астатнія інгрыдыенты і варым на маленькім агні, пакуль бульба не стане мяккай.
Ад сябе дадам, што замест булёна у мяне была вада. Грыбы і кроп былі замарожаныя. А яшчэ я зрабіла суп толькі з паловы інгрыдыентаў (нам на двох шмат не трэба, а то будзе рондаль супу на цэлы тыдзень) і мяне ўсё адно атрымалася палова пяцілітровага рондля. Сфатаграфаваць не атрымалася, таму што ад рондля ідзе пара :)
Так смачна пахне на ўсю кватэру, што яшчэ не з'еўшы супа ўжо хочацца яшчэ што-небудзь з квашанай капусты зрабіць. А раз зайшла гаворка пра нямецкую кухню, то лагічна было б прыгатаваць тады тушаную квашаную капусту. А то я альбо саму па сабе, альбо ў вінегрэце яе падаю, а ў лядоўні запасы ўсё не заканчваюцца - і мае, і мужавы бацькі квасяць капусту ў прамысловых маштабах :)
На суп канешне добра браць дробна пакрышаную капусту. А пішуць, што лепей квасіць капусту, парэзаную буйнымі кавалкамі - так больш вітамінаў і карысных рэчываў захоўваецца. А як вы квасіце капусту?
No comments:
Post a Comment