Але на фінішным этапе акаалася. што адна з дэталяў, якія ідуць у справу апошнімі, бракаваная. І толькі бліжэй да вечара да мяне дайшло, што заўтра 23 чысло і што напэўна гэта будзе лепшай нагодай для торта. Тым больш што есці яго ўсё адно атрымаецца ўжо толькі заўтра :)
Спатрэбіцца:
1 банка (425 г) ананасаў
1 банка (450 г) вішні (можна браць замарожаную і не размаражваць, а класці так)
1/2 шклянкі цукру/ або мёду
1/2 шклянкі какосавай стружкі
1 1/2 шклянкі цэльназернавой мукі
1/2 шклянкі сіропа агавы
пюрэ з 1 банана
Праграваем духоўку да 180 па Цэльсію.
Змешваем ананасы, вішню, какосавую стружку і цукар (ці яго замяняльнік) і выкладваем сумесь у форму для выпечкі.
У асобнай місцы змешваем бананавае пюрэ, муку і сіроп агавы да рассыпчтага стану і выкладваем на фрукты. Выпякаем 30-35 хвілін.
Альбо гэта дзень такі, альбо так абставіны склалаліся, што ў мяне ўсё выходзіць з касякамі. І гэты торт не выключэнне. Шчыра кажучы, я не ведаю, чаму гэты дэсерт назвалі тортам - я пыталася ў гугла, і ён адказваў, што ёсць і іншыя падобныя дэсерты, з вішняй, ананасам і цестам зверху, якія завуцца тортамі. Ну і ладна.
Касяк выйшаў - замест крошкі ў мяне атрымалася гладкае цеста. Рабіць ужо не было чаго, таму я рукамі расплюшчыла цеста ў ляпёшкі і накрыла ім фрукты.
Адпаведна тое, што я дастала з духоўкі, крыху адрознівалася ад таго, на што яно павінна было быць падобным. Шкада, што ў кнізе не расказваюць, як гэты торт падаваць, таму што адрэзаць кавалачак і перакласці яго з формы на талерку - тая яшчэ задача. За адзін раз не перанясеш - усё развальваецца.
Не гледзячы на позні час, я ўсё ж кавалачак паспрабавала - смачна! Але форма мяне бянтэжыць. Я б з такой начынкай лепей зрабіла альбо які закрыты пірог, альбо што-небудзь падобнае штрудзель. З гэтым жа самым цестам. Ці можна выпякаць у парцыонных формах і ў іх жа потым падаваць - тады можна нічога не прыдумляць. Які прастор для творчасці, аднак :) Далучайцеся!
UPD. Раніцой торт вырашыў паводзіцца лепей і пры нарэзцы і падачы ўжо не развальваўся. Так што новыя формы для яго я пакуль шукаць напэўна не буду :)
No comments:
Post a Comment